https://www.revistajava.al/rss Revista Java sq Raporti i 23 qershorit dhe KQZ https://www.revistajava.al/kryesore/20131126/raporti-i-23-qershorit-dhe-kqz <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/conny194.jpg?itok=zo4r5e_X"><a href="/kryesore/20131126/raporti-i-23-qershorit-dhe-kqz"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/conny194.jpg?itok=zo4r5e_X" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><div>Para disa ditëve u njoha me raportin e OSBE/ODIHR-it (në botimin shqip), lidhur me zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit 2013.</div></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131126/raporti-i-23-qershorit-dhe-kqz" rel="tag" title="Raporti i 23 qershorit dhe KQZ">Read more<span class="element-invisible"> about Raporti i 23 qershorit dhe KQZ</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1398%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Tue, 26 Nov 2013 12:47:26 +0000 henriklezi 1398 at https://www.revistajava.al Koli, një gazetar në politikë https://www.revistajava.al/kryesore/20131126/koli-nje-gazetar-ne-politike <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/olldashi194.jpg?itok=IbZyFLyZ"><a href="/kryesore/20131126/koli-nje-gazetar-ne-politike"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/olldashi194.jpg?itok=IbZyFLyZ" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><div><strong style="line-height: 1.538em;">Remzi Lani: <span style="line-height: 1.538em;">Ajo kafe e fundit me Kolin</span></strong></div></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131126/koli-nje-gazetar-ne-politike" rel="tag" title="Koli, një gazetar në politikë">Read more<span class="element-invisible"> about Koli, një gazetar në politikë</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1396%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Tue, 26 Nov 2013 12:44:18 +0000 henriklezi 1396 at https://www.revistajava.al Mos harroni kush ju ka qënë krah 100 vitet e fundit https://www.revistajava.al/kryesore-ne-kopertine/20131126/mos-harroni-kush-ju-ka-qene-krah-100-vitet-e-fundit <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/arv194.jpg?itok=7D7wb-Bq"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131126/mos-harroni-kush-ju-ka-qene-krah-100-vitet-e-fundit"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/arv194.jpg?itok=7D7wb-Bq" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><div>Z. Ambasador, ju e filluat mandatin në Shqipëri në një vjeshtë të ftohtë si kjo tani dhe menjëherë pas mbërritjes, u përballët me një krizë të thellë politike si ajo e 21 janarit. Në fund të misionit tuaj, patët një tjetër provë delikate, atë të armëve kimike të Sirisë, e cila mori përgjigje negative nga qeveria shqiptare. Si i shihni këto dy momente kundrejt tri viteve diplomatike këtu?</div></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131126/mos-harroni-kush-ju-ka-qene-krah-100-vitet-e-fundit" rel="tag" title="Mos harroni kush ju ka qënë krah 100 vitet e fundit">Read more<span class="element-invisible"> about Mos harroni kush ju ka qënë krah 100 vitet e fundit</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1394%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Tue, 26 Nov 2013 12:01:53 +0000 henriklezi 1394 at https://www.revistajava.al Lefter Koka - Urgjenca jonë për mjedisin https://www.revistajava.al/kryesore/20131118/lefter-koka-urgjenca-jone-per-mjedisin <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/koka-shpoetrium193.jpg?itok=UuXJFUvL"><a href="/kryesore/20131118/lefter-koka-urgjenca-jone-per-mjedisin"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/koka-shpoetrium193.jpg?itok=UuXJFUvL" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><div>Kryefjala e ditës ishte mundësia e ardhjes së armëve kimike siriane për t’u asgjesuar në Shqipëri. Kritika e parë që bëhet është se një akt i tillë nga Shqipëria është dhe një shprehje “dobësie” shqiptare përballë kërkesës së mundshme amerikane. Ju si  do ta komentonit një gjë të tillë?</div></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131118/lefter-koka-urgjenca-jone-per-mjedisin" rel="tag" title="Lefter Koka - Urgjenca jonë për mjedisin">Read more<span class="element-invisible"> about Lefter Koka - Urgjenca jonë për mjedisin</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1385%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 18 Nov 2013 12:10:22 +0000 henriklezi 1385 at https://www.revistajava.al Rakipi & Lesi, senatorët e shtypit të shkruar https://www.revistajava.al/kryesore/20131118/rakipi-lesi-senatoret-e-shtypit-te-shkruar <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/lesi-rakipi193.jpg?itok=T9KedgSF"><a href="/kryesore/20131118/rakipi-lesi-senatoret-e-shtypit-te-shkruar"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/lesi-rakipi193.jpg?itok=T9KedgSF" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><div>U mbushën disa vjet që opinioni publik në Shqipëri nuk e sheh më Ylli Rakipin si një botues të shtypit të shkruar, por më shumë si një opinionist në mediat elektronike. A ju mungon gazeta?</div></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131118/rakipi-lesi-senatoret-e-shtypit-te-shkruar" rel="tag" title="Rakipi &amp; Lesi, senatorët e shtypit të shkruar">Read more<span class="element-invisible"> about Rakipi &amp; Lesi, senatorët e shtypit të shkruar</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1384%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 18 Nov 2013 12:07:51 +0000 henriklezi 1384 at https://www.revistajava.al Armët kimike, kërkesat e Ramës për amerikanët https://www.revistajava.al/kryesore-ne-kopertine/20131118/armet-kimike-kerkesat-e-rames-per-amerikanet <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/vhemical.jpg?itok=USxR8TBS"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131118/armet-kimike-kerkesat-e-rames-per-amerikanet"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/vhemical.jpg?itok=USxR8TBS" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p>Revista JAVA ka mundur të sigurojë një kopje të materialit të detajuar në gjuhën angleze, që i është dorëzuar palës amerikane. Ky material përmban një listë të frikshme zonash të ndotura, në të gjitha pjesët e vendit, në të cilat ndodhen aktualisht të depozituara, ose edhe të hedhura me kalimin e viteve, një sasi e madhe substancash të rrezikshme, kimikate, mbetje industriale helmuese, inerte, mbetje minerare etj etj.</p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131118/armet-kimike-kerkesat-e-rames-per-amerikanet" rel="tag" title="Armët kimike, kërkesat e Ramës për amerikanët">Read more<span class="element-invisible"> about Armët kimike, kërkesat e Ramës për amerikanët</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1382%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 18 Nov 2013 12:02:46 +0000 henriklezi 1382 at https://www.revistajava.al Shqipëria, a do t’i presë armët kimike?! https://www.revistajava.al/kryesore-ne-kopertine/20131111/shqiperia-a-do-ti-prese-armet-kimike <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/krye192.jpg?itok=0wwDdz1K"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131111/shqiperia-a-do-ti-prese-armet-kimike"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/krye192.jpg?itok=0wwDdz1K" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p>Prej pak kohësh, media ndërkombëtare zbuloi se Shqipëria ishte menduar si një nga vendet ku mund të bëhej eliminimi i armëve kimike të Sirisë. Por, lajmi do merrte tone zyrtare, kur ministri i Punëve të Jashtme, Ditmir Bushati, të pranonte së fundmi se autoritetet shqiptare ishin kontaktuar nga SHBA për shkatërrimin e armëve kimike siriane në territorin tonë. Sipas “Le Monde”, Bushati i deklaroi homologut të tij francez, Laurent Fabius, se qeveria shqiptare nuk ka marrë ende asnjë vendim për këtë çështje, madje, sipas tij, nuk është folur dhe as është shtruar në një diskutim teknik.</p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131111/shqiperia-a-do-ti-prese-armet-kimike" rel="tag" title="Shqipëria, a do t’i presë armët kimike?!">Read more<span class="element-invisible"> about Shqipëria, a do t’i presë armët kimike?!</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1371%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 11 Nov 2013 16:50:13 +0000 henriklezi 1371 at https://www.revistajava.al Paskal Milo, "Humbës në fitore" https://www.revistajava.al/kryesore/20131111/paskal-milo-humbes-ne-fitore <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/riolindnpaskal192_0.jpg?itok=Sp7cx1aE"><a href="/kryesore/20131111/paskal-milo-humbes-ne-fitore"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/riolindnpaskal192_0.jpg?itok=Sp7cx1aE" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><div>Jeni kryetar i PDS-së, parti aleate në koalicionin që fitoi zgjedhjet e 23 qershorit. Jeni përfshirë realisht në qeverisjen e vendit apo prisni të ndodhë një gjë e tillë? </div></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131111/paskal-milo-humbes-ne-fitore" rel="tag" title="Paskal Milo, &quot;Humbës në fitore&quot;">Read more<span class="element-invisible"> about Paskal Milo, &quot;Humbës në fitore&quot;</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1370%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 11 Nov 2013 16:44:47 +0000 henriklezi 1370 at https://www.revistajava.al "Albpetrol dhe Bulqiza, të gjithë në sitë" https://www.revistajava.al/kryesore/20131111/albpetrol-dhe-bulqiza-te-gjithe-ne-site <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/minatoret192.jpg?itok=wyWDIufl"><a href="/kryesore/20131111/albpetrol-dhe-bulqiza-te-gjithe-ne-site"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/minatoret192.jpg?itok=wyWDIufl" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><div>Zoti ministër, pak ditë më parë bëri zhurmë një deklaratë e juaja për rishikimin e të gjitha koncesioneve dhe lejeve minerare në Bulqizë. Në cilën pikë ndodhet ky proces deri tani, sa do të zgjasë ai? Cilat janë përmasat e verifikimit, për sa leje e koncesione bëhet fjalë?</div></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131111/albpetrol-dhe-bulqiza-te-gjithe-ne-site" rel="tag" title="&quot;Albpetrol dhe Bulqiza, të gjithë në sitë&quot; ">Read more<span class="element-invisible"> about &quot;Albpetrol dhe Bulqiza, të gjithë në sitë&quot; </span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1368%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 11 Nov 2013 16:39:56 +0000 henriklezi 1368 at https://www.revistajava.al Drejtorët e rinj përballë ciklonit politik https://www.revistajava.al/kryesore/2013114/drejtoret-e-rinj-perballe-ciklonit-politik <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/dret191.jpg?itok=XAl6i6g5"><a href="/kryesore/2013114/drejtoret-e-rinj-perballe-ciklonit-politik"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/dret191.jpg?itok=XAl6i6g5" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p>Pak javë më parë, Gjet Ndoj, shkonte si një nga të pasionuarit e historisë në Arkiv për të kërkuar dokumente plotësuese për librat e tij, që duhet thënë se nuk kanë pasur ndonjë impakt të madh në publik, por ajo kohë i ka mjaftuar të shikojë në realitet se si veprohej me dokumentet. <span style="line-height: 1.538em;">Kurse, Ilir Kerni është rritur në TKOB-in dhe të vetmet fjalë kundër tij, nëse do t’i quajmë kështu ato që pëshpëriten këto ditë, janë ato që thuhen nga PD-ja se paraardhësi i tij Zhani Ciko e meritonte qëndrimin edhe më tej.</span></p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/2013114/drejtoret-e-rinj-perballe-ciklonit-politik" rel="tag" title="Drejtorët e rinj përballë ciklonit politik">Read more<span class="element-invisible"> about Drejtorët e rinj përballë ciklonit politik</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1365%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 04 Nov 2013 22:09:18 +0000 henriklezi 1365 at https://www.revistajava.al "Problemi më i madh i shëndetësisë është mungesa e sistemit të saj" https://www.revistajava.al/kryesore/2013114/problemi-me-i-madh-i-shendetesise-eshte-mungesa-e-sistemit-te-saj <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/beqja-main191.jpg?itok=qRXBC48x"><a href="/kryesore/2013114/problemi-me-i-madh-i-shendetesise-eshte-mungesa-e-sistemit-te-saj"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/beqja-main191.jpg?itok=qRXBC48x" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p><strong>Zoti ministër, prej më shumë se një muaji e gjysmë, po përballeni konkretisht me emergjencën shëndetësore të vendit. Sa përputhet ajo që keni gjetur, me atë që imagjinonit fillimisht?</strong></p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/2013114/problemi-me-i-madh-i-shendetesise-eshte-mungesa-e-sistemit-te-saj" rel="tag" title="&quot;Problemi më i madh i shëndetësisë është mungesa e sistemit të saj&quot;">Read more<span class="element-invisible"> about &quot;Problemi më i madh i shëndetësisë është mungesa e sistemit të saj&quot;</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1355%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 04 Nov 2013 21:54:42 +0000 henriklezi 1355 at https://www.revistajava.al Paralajmërim për arreste https://www.revistajava.al/kryesore-ne-kopertine/2013114/paralajmerim-per-arreste <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/main-cover191.jpg?itok=LQAWFbe6"><a href="/kryesore-ne-kopertine/2013114/paralajmerim-per-arreste"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/main-cover191.jpg?itok=LQAWFbe6" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p> Do të shkojë shumë larg. Do të shkojë shumë lart. Kandidatët për në qeli do të jenë të shumtë. Të paktën ky është ripremtimi i “papritur” i shumicës së re qeverisëse për ndëshkimin e krimit dhe korrupsionit në vend në javën që shkoi. Kësaj rradhe nuk bëhet më fjalë për deklarime që janë të zakonta për opozitat në Ballkan: Kur të vijmë ne në pushtet, do të ndëshkojmë zullumet e paraardhësve! Kësaj rradhe nuk bëhet fjalë as për fjalitë gjithashtu të zakonta të programeve elektorale po në Ballkan: Ne do të luftojmë korrupsionin dhe do të ndëshkojmë të korruptuarit!</p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore-ne-kopertine/2013114/paralajmerim-per-arreste" rel="tag" title="Paralajmërim për arreste">Read more<span class="element-invisible"> about Paralajmërim për arreste</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1354%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 04 Nov 2013 21:53:00 +0000 henriklezi 1354 at https://www.revistajava.al Si shembëm Komitetin Ekzekutiv https://www.revistajava.al/kryesore/20131028/si-shembem-komitetin-ekzekutiv <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/filmstrip-prishja_0.jpg?itok=Ch7yYvDf"><a href="/kryesore/20131028/si-shembem-komitetin-ekzekutiv"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/filmstrip-prishja_0.jpg?itok=Ch7yYvDf" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p><strong>Zoti Fiçorri, ju keni qenë një ndër drejtuesit kryesorë të xhenios në vitet ’70-’80. ditët e fundit, në Tiranë është kryer shembja e kontrolluar e një godine, pranë Fakultetit të Ekonomisë. Çfarë mendoni nga ana teknike, për mënyrën sesi u veprua për shembjen e atij objekti?</strong></p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131028/si-shembem-komitetin-ekzekutiv" rel="tag" title="Si shembëm Komitetin Ekzekutiv">Read more<span class="element-invisible"> about Si shembëm Komitetin Ekzekutiv</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1348%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 28 Oct 2013 18:57:16 +0000 henriklezi 1348 at https://www.revistajava.al Berisha provon “Po, kam përgjuar Edi Ramën” https://www.revistajava.al/kryesore/20131028/berisha-provon-po-kam-pergjuar-edi-ramen <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/berishapergjon.jpg?itok=UhzXxSJm"><a href="/kryesore/20131028/berisha-provon-po-kam-pergjuar-edi-ramen"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/berishapergjon.jpg?itok=UhzXxSJm" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p>Ndodhi përsëri si me atë punën e shkopit. Që kur trazon në vende të padenja, çmendet gjithë dynjaja nga kutërbimi i rëndë. Dhe kësaj jave u trazua me shkop një nga skandalet më të mëdhenj të qeverisjes shkuar në së paku dy vjetët e fundit të saj: përgjimi i paligjshëm i opozitës, drejtuesve të saj dhe madje, edhe shumë më gjerë se kaq, gazetarë, organe të medias dhe diplomatë të huaj.</p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131028/berisha-provon-po-kam-pergjuar-edi-ramen" rel="tag" title="Berisha provon “Po, kam përgjuar Edi Ramën”">Read more<span class="element-invisible"> about Berisha provon “Po, kam përgjuar Edi Ramën”</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1344%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 28 Oct 2013 18:46:54 +0000 henriklezi 1344 at https://www.revistajava.al "Emri im në listën e Nishanit" https://www.revistajava.al/kryesore-ne-kopertine/20131028/emri-im-ne-listen-e-nishanit <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/dsc_0456.jpg?itok=PiuOPScs"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131028/emri-im-ne-listen-e-nishanit"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/dsc_0456.jpg?itok=PiuOPScs" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p><strong>Zoti Gjoni, papritur e keni parë emrin tuaj në internet, në një dokument të disa viteve më parë të botuar në media, ku kërkohej pushimi juaj nga puna. Autori i pretenduar i shkresës është Bujar Nishani, dikur kryetar i PD së Tiranës dhe deputet i Partisë Demokratike, e sot President i Republikës. A mund të na thoni si qëndron e vërteta e kësaj historie? Cila është kronologjia e ngjarjeve që sollën largimin tuaj nga puna që bënit?</strong></p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131028/emri-im-ne-listen-e-nishanit" rel="tag" title="&quot;Emri im në listën e Nishanit&quot;">Read more<span class="element-invisible"> about &quot;Emri im në listën e Nishanit&quot;</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1342%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 28 Oct 2013 18:41:24 +0000 henriklezi 1342 at https://www.revistajava.al "MEGA, parti nacionaliste?! Jo, nacionalizmi është donkishotizëm" https://www.revistajava.al/kryesore/20131021/mega-parti-nacionaliste-jo-nacionalizmi-eshte-donkishotizem <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/_mg_0076-2.jpg?itok=2pFQmvCg"><a href="/kryesore/20131021/mega-parti-nacionaliste-jo-nacionalizmi-eshte-donkishotizem"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/_mg_0076-2.jpg?itok=2pFQmvCg" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p><strong>Zoti kryetar, cili është problemi kryesor i përfaqësimit politik për minoritetin  grek në Shqipëri? A e parcializon shtimi i forcës suaj këtë përfaqësim në skenën politike të vendit?</strong></p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131021/mega-parti-nacionaliste-jo-nacionalizmi-eshte-donkishotizem" rel="tag" title="&quot;MEGA, parti nacionaliste?! Jo, nacionalizmi është donkishotizëm&quot;">Read more<span class="element-invisible"> about &quot;MEGA, parti nacionaliste?! Jo, nacionalizmi është donkishotizëm&quot;</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1333%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 21 Oct 2013 17:59:34 +0000 henriklezi 1333 at https://www.revistajava.al Kur hakmerret uji https://www.revistajava.al/kryesore/20131021/kur-hakmerret-uji <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/hidrocentralet189.jpg?itok=DSR1s1ZG"><a href="/kryesore/20131021/kur-hakmerret-uji"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/hidrocentralet189.jpg?itok=DSR1s1ZG" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p><strong>Energjitika dhe hidrocentralet kanë qenë një nga kryefjalët e politikës shqiptare, e debateve mbi to, por dhe krizave. Si e gjykoni ju një gjë të tillë?</strong></p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131021/kur-hakmerret-uji" rel="tag" title="Kur hakmerret uji">Read more<span class="element-invisible"> about Kur hakmerret uji</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1329%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 21 Oct 2013 17:52:54 +0000 henriklezi 1329 at https://www.revistajava.al Çarja e parë e madhe mes PS-së dhe PD-së https://www.revistajava.al/kryesore-ne-kopertine/20131021/carja-e-pare-e-madhe-mes-ps-se-dhe-pd-se <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/carja189.jpg?itok=DKO0Asxv"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131021/carja-e-pare-e-madhe-mes-ps-se-dhe-pd-se"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/carja189.jpg?itok=DKO0Asxv" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p>Debati i madh që po shoqëron përcjelljen në Parlament të Aktit Normativ, tregon sesa larg janë forcat politike nga qëndrimet e tyre për probleme të rëndësishme. Deputetët e Opozitës e kanë bojkotuar këtë proces, që ka qenë një nga kriteret që i është kërkuar Shqipërisë për integrimin e saj. Që në thelb, të dy palët kanë qëndrime, tejet të largëta. Ndaj Opozita i është drejtuar Gjykatës Kushtetuese.</p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore-ne-kopertine/20131021/carja-e-pare-e-madhe-mes-ps-se-dhe-pd-se" rel="tag" title="Çarja e parë e madhe mes PS-së dhe PD-së">Read more<span class="element-invisible"> about Çarja e parë e madhe mes PS-së dhe PD-së</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1328%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 21 Oct 2013 17:49:37 +0000 henriklezi 1328 at https://www.revistajava.al Sherr dhe beteja Gjithë konfliktet PD e PS https://www.revistajava.al/kryesore/20131015/sherr-dhe-beteja-gjithe-konfliktet-pd-e-ps-0 <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/sher188_1.jpg?itok=UadnYsz4"><a href="/kryesore/20131015/sherr-dhe-beteja-gjithe-konfliktet-pd-e-ps-0"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/sher188_1.jpg?itok=UadnYsz4" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p>Lufta politike vazhdon njëlloj si në fushatën elektorale të lënë pas. Ngjan se politika shqiptare i falet vetëm shenjës së zotit të luftës, Marsit dhe se paqja është një musafir i panjohur në këto vise. Në fakt, lufta nuk ka reshtur asnjëherë dhe Shqipëria ngjan se ndodhet në të gjitha vitet e pluralizmit në një fushatë të paprerë elektorale. Një fushatë gjatë së cilës, palët janë të ndara në ekstrem duke shkaktuar një tension ekstrem.</p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131015/sherr-dhe-beteja-gjithe-konfliktet-pd-e-ps-0" rel="tag" title="Sherr dhe beteja Gjithë konfliktet PD e PS">Read more<span class="element-invisible"> about Sherr dhe beteja Gjithë konfliktet PD e PS</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1318%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 14 Oct 2013 22:03:49 +0000 henriklezi 1318 at https://www.revistajava.al PD-ja e mori verdiktin më 23 Qershor por kemi rezervat tona https://www.revistajava.al/kryesore/20131015/pd-ja-e-mori-verdiktin-me-23-qershor-por-kemi-rezervat-tona <div class="field field-name-field-image field-type-image field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" rel="og:image rdfs:seeAlso" resource="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/spaho188.jpg?itok=vMOIOlgb"><a href="/kryesore/20131015/pd-ja-e-mori-verdiktin-me-23-qershor-por-kemi-rezervat-tona"><img typeof="foaf:Image" src="https://www.revistajava.al/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/spaho188.jpg?itok=vMOIOlgb" width="213" height="140" alt="" /></a></div></div></div><div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden"><div class="field-items"><div class="field-item even" property="content:encoded"><p><em>Z. Edmod Spaho, aktualisht nënkryetari i Kuvendit Popullor, është një nga të pakët zyrtarë të PD-së, përveç atyre që u është dashur të dalin para medias për probleme specifike, që nuk e ka refuzuar median për të folur. Artikulon në kahun e forcës që përfaqëson dhe me tone shumë të ashpra për Opozitën, duke e akuzuar hapur për moskorrektësi në lidhje me Ligjin e Nëpunësit Civil. Ka justifikim për borxhin publik dhe borxhin ndaj biznesit, që i quan spekulime të pastra, ashtu si gjen një mbrojtje elegante dhe për kryetarin e ri të PD-së, z.Basha. </em></p></div></div></div><ul class="links inline"><li class="node-readmore first"><a href="/kryesore/20131015/pd-ja-e-mori-verdiktin-me-23-qershor-por-kemi-rezervat-tona" rel="tag" title="PD-ja e mori verdiktin më 23 Qershor por kemi rezervat tona">Read more<span class="element-invisible"> about PD-ja e mori verdiktin më 23 Qershor por kemi rezervat tona</span></a></li> <li class="comment_forbidden last"><span><a href="/user/login?destination=node/1316%23comment-form">Log in</a> to post comments</span></li> </ul> Mon, 14 Oct 2013 22:01:55 +0000 henriklezi 1316 at https://www.revistajava.al